VANDSKÆRING

Vandskæring er en skæremetode hvor der som udgangspunkt ikke tilsættes varme i materialet under skæringen. Det giver blandt andet mulighed for at skære i næsten alle materialer og tykkelser, og så har det den fordel at materialet ikke hærder i skæreområdet, hvilket kan være en fordel hvis emner efterfølgende skal bearbejdes.

Dette opnår du ved vandskæring:

Et fint snit
Ingen deformering af emne
Ingen ophedning af tykke materialer. Ideelt hvis emner efterfølgende skal bearbejdes i og omkring skæreflader, sammenlignet med plasma og flammeskårne emner.
Lave produktionsomkostninger når vandskærer kan skære med alle fire hoveder (antallet af emner skal kunne divideres med fire)

I materialer arbejdes der med:

Stål op til 100mm
Rustfri stål op til 90-100mm
Aluminium op til 100mm
Kobber op til 100mm
Messing op til 100mm
Hardox op til 100mm
Armox op til 25mm
Granit
Titanium
Plastmaterialer og kompositter
Prelakeret plade

Maksimal pladestørrelse vi vandskærer er 4000 x 3000mm.

Størrelse på Huller og Tolerancer

Det er muligt at lave selv meget små huller i tykt materiale med vandskæring, især sammenlignet med de termiske skæreprocesser. Tolerancerne varierer med tykkelsen (og hastigheden på skæringen) – tommelfinger reglen er at er er en skæretolerance på +/- 0,2mm.

SEND OS EN BESKED

Med over 60 års erfaring inden for faget og hermed tilegnet viden omkring materialernes egenskaber er vi din foretrukne underleverandør indenfor pladebearbejdning.

Ribevej 20
6500 Vojens
CVR: 12369395

Tel: (+45) 74 54 16 08
Mail: info@abj.dk