LASERSKÆRING

Laserskæring er en termisk proces der med høj præcision gør det muligt at skære emner med stor ensartethed og præcision. Tolerancer afhænger af materiale og tykkelse, men et godt udgangspunkt er at huller osv. Ofte er indenfor +/-0,2mm, i mange tilfælde med mulighed for at overholde endnu mere snævre tolerancer.

Dette opnår du ved laserskæring:

Høj præcision og kvalitet
Optimal pladeudnyttelse
Minimal risiko for deformering
Øget produktivitet
Lave produktionsomkostninger

I materialer arbejdes der med:

Stål op til 20-25mm
Rustfri stål op til 20-25mm
Aluminium op til 8-12mm
Kobber op til 8-10mm
Messing op til 8-10mm
Prelakeret plade
Hardox
Armox

Maksimal pladestørrelse vi laserskærer er 4000 x 2000mm.

Størrelse på huller og konturer

Materialet, pladetykkelse og geometri på emnet er afgørende for hvor grænsen går for den mindst mulige huldiameter. Grænsen ligger ofte lige lidt under godstykkelsen på emnet, så skal der skæres i en 12mm plade, så er mindste hul diameter omkring Ø10 – men hør os af, under de rette omstændigheder er det i flere tilfælde muligt at lave huller der ligger væsentligt under godstykkelsen.

LASER GRAVERING – ILT ELLER NITROGEN?

Ilt giver en noget hårdere (og mere tydelig) gravering sammenlignet med nitrogen.

Vi anbefaler:

Nitrogen (standard) hvor gravering skal bruges til opmærkning for eks. svejsning, eller hvor overfladen skal være så jævn og ensartet som mulig. Standard, ved ønske om ILT skal det nævnes ved bestilling.

ILT (oxygen) til skilte, eller andre ting hvor det er vigtigt at graveringen er ekstra tydelig. Obs: Ilt gravering svækker materialets korrosions bestandighed i selve graveringen.

SEND OS EN BESKED

Med over 60 års erfaring inden for faget og hermed tilegnet viden omkring materialernes egenskaber er vi din foretrukne underleverandør indenfor pladebearbejdning.

Ribevej 20
6500 Vojens
CVR: 12369395

Tel: (+45) 74 54 16 08
Mail: info@abj.dk